12 Kas 2020

Türkiye Belediyeler Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen “Sıfır Atık ve Belediyeler Kongresi ve Ödül Töreni” etkinlikleri kapsamında “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Bağlamında Döngüsel Ekonomi ve Sıfır Atık Paneli” düzenlendi.

Belediyelerin Sıfır Atık Projesi’ne katılımının arttırılması ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması amacıyla, Türkiye Belediyeler Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle, Cumhurbaşkanlığı himayesinde 27-28 Ekim tarihleri arasında Sıfır Atık ve Belediyeler Kongresi gerçekleştirildi. Zirve’nin ikinci gününde “BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Bağlamında Döngüsel Ekonomi ve Sıfır Atık Paneli” çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. UN SDSN Türkiye Koordinatörü Bahar Özay moderatörlüğünde gerçekleşen oturuma UN SDSN Türkiye Direktörü Dr. Tamer Atabarut, Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi, Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, , SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, Turmepa Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, UNDP Türkiye İklim Değişikliği ve Çevre Portföy Yöneticisi Nuri Özbağdatlı katıldı.