Hakkımızda

SDSN dünyanın çeşitli ülkelerinden, üniversitelerin, araştırma merkezlerinin, düşünce kuruluşlarının, sivil toplum, örgütlerinin ve iş dünyasının bir araya gelerek oluşturduğu bir çözüm geliştirme ağıdır.

Bir Birleşmiş Milletler inisiyatifidir. Bu ağın temel amacı paydaşları harekete geçirerek sürdürülebilir kalkınmaya yönelik problem çözümlerini işbirliği içerisinde geliştirmektir.

15 Ülke, 10 Bölge, +500 Üye Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

• Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
  • İklim Değişikliği
  • Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı
  • Ulusal / Bölgesel Ağlar
  • SDG Akademi
  • Tematik Ağlar
  • Çözüm Girişimleri

Kuruluş

Boğaziçi Üniversitesinin himayesinde 2014 yılında oluşturuldu. Üniversiteler, iş dünyası ve kamuyu biraraya gelerek Türkiye’de sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarının gerçekleştirmesine yönelik çözümlerin üretilmesi ağın temel hedefidir.

Eylül 2015’de Birleşmiş Milletler Genel kurulunda tüm üye ülkelerin kabulü ile 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları belirlendi ve 2030 yılına kadar bu amaçların gerçekleştirilmesine karar verildi.