Eğitim Programı

Teknoloji ve inovasyon odaklı küresel dönüşümün yaşandığı günümüzde, sürdürülebilir ve daha yaşanabilir bir dünya için, UN SDSN Türkiye, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (BM SKA) doğrultusunda, “Birleşmiş Milletler Gündem 2030” vizyonu ile uyumlu projeler yürütmektedir. Bu çalışmalar kapsamında, dünyanın geleceğini şekillendirecek çocukların eğitimine odaklanılmış; okul öncesinden başlayarak, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik sürdürülebilirlik eğitim programları tasarlanmıştır.

Öğrencilerin sürdürülebilir bir dünya vizyonunu kazanmalarında en büyük paylardan birisi de hiç şüphesiz öğretmenlere aittir. Öğretmenler 2030: K12 Okul Öğretmenleri Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Eğitimi, K12 okullarında görev yapan öğretmenlere, sürdürülebilir kalkınma kavramını,  BM 2030 Gündemini ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını güncel örnekler ile aktarırken; yetiştirecekleri öğrenciler için çözüme odaklanarak, yaratıcılık ve girişimciliği tetikleyecek sınıf içi uygulamaları interaktif bir ortamda öğretmeyi hedeflemektedir.

Program Takvimi:

25 Mayıs 2021- 15 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek eğitim programı hafta içi iki gün (Salı ve Perşembe) 18:30 – 21:30 arasında, toplamda 7 ders ve 21 saatlik eğitim  ve katılımcı sunumlarından oluşmaktadır.

Program Ücreti: 1.250 TL (KDV Dahil)

Burs Olanağı: Programa bireysel başvuracak öğretmenlerimiz için, kısıtlı sayıda kısmi ve tam burs olanağı bulunmaktadır. Burs imkanından yararlanmak için,  programa özel kişisel motivasyonunuzu ve ne kadar öğrenciye erişiminiz olduğunu içeren, en fazla 250 kelimelik bir metni, değerlendirilmek üzere  ogretmenler2030@gmail.com iletmeniz gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 23 Mayıs 2021

Başvuru ve kayıt için: https://buyem.boun.edu.tr/egitim/ogretmenler-2030-k12-okul-ogretmenleri-surdurulebilir-kalkinma-amaclari-egitimi.html